logo

Welkom op de website voor kinderen.

lien

Misschien willen je ouders je aanmelden voor steun van JeBesteBest omdat je ergens last van hebt of omdat ze zich zorgen maken. Nu wil je weten of het iets voor jou is?

Remedial teaching is een moeilijk woord voor hulp van een extra juf of meester op school. Soms heb je lessen gemist waarin net iets heel belangrijks werd uitgelegd. Dan kan ik je helpen om samen met je juf of meester te zorgen dat je snel weer mee kunt met de groep. Soms zijn er problemen bij het lezen, rekenen, taal en alle andere vakken op school. Ik ben een hulpjuf en heb met veel kinderen gewerkt die enorm “hun best” deden en toch steeds te horen kregen: “doe nou eens je best”. Ik ontdekte dat kinderen altijd hun Beste Best doen.
Soms weten ze dat alleen zelf nog niet en soms weten de leerkrachten of de ouders dat nog niet. Ik kan je helpen zodat jij weet wanneer je Je Beste Best doet en ik kan de mensen om je heen helpen zodat ze dat (weer) gaan zien.

Soms zit je niet lekker in je vel en heb je even hulp nodig. Dan is het goed om te weten dat er speciale kindertherapeuten zijn. Ik ben zo’n kindertherapeut. Ik kan je helpen om te ontdekken wat het probleem precies is. Of je weet het al. Samen zoeken we een oplossing op jouw manier zodat je zelf weer verder kunt. De vragen en problemen waarmee kinderen bij mij komen zijn heel verschillend. Er zijn geen rare vragen of problemen.

Hieronder staan enkele voorbeelden:
 •je hebt last van nare gevoelens zoals; onzekerheid, schuldgevoel, schaamte, verdriet, boosheid, eenzaamheid, heimwee, jaloezie of gevoelens waarvan je niet weet waar ze vandaan komen..
 •je bent bang dat je steeds fouten maakt, misschien ben je bang om iets in de klas te moeten zeggen of je vindt jezelf onhandig, stom of lelijk of denkt dat je niks kan..
 •je hebt vervelende gedachten zoals ‘niemand vindt mij aardig’, ‘ik hoor er niet bij’, en ‘ik kan nooit kiezen’..
 •je bent erg verdrietig omdat iemand van wie je houdt is overleden..
 •je vader en je moeder gaan scheiden of zijn al gescheiden...
 •je wordt snel boos en daardoor heb je steeds ruzie..
 •je wordt steeds gepest of je pest vaak anderen..
 •je gaat volgend jaar naar de brugklas en je vindt dit erg spannend..
 •je hebt vaak hoofdpijn of buikpijn en de dokter weet niet hoe dat komt..
 •je hebt iets ergs meegemaakt en daar blijf je steeds aan denken...
 •je vindt het moeilijk om een stoornis te hebben zoals AD(H)D of autisme..

Als je vragen hebt nadat je dit hebt gelezen, kun je dit met je ouders bespreken.
Als je ouders het goed vinden, kun je me bellen of mailen.

Hoe gaat het dan?
Als je ouders je aanmelden praat ik eerst met hen. Hier ben jij nog niet bij. Je ouders vertellen in dit gesprek veel over jou en over zichzelf. Ze vertellen dan ook waarom zij denken dat steun van JeBesteBest kan helpen. Jij en ik maken kennis en dan kijk je of je met mij wilt werken / spelen. Daarna kom jij vijf keer een uur bij mij. We doen dan allerlei dingen zoals bijvoorbeeld een spel, tekenen, praten of luisteren naar een verhaal.

Je kunt ook iets van jezelf van thuis meenemen wat je leuk vindt. In die vijf keer leren wij elkaar steeds beter kennen en wordt vanzelf duidelijk wat je wilt veranderen en ook hoe je dat gaat doen. Ik help je hierbij.
We gaan tegelijkertijd op zoek naar wat jij leuk vindt en wat je goed kunt.

Dan praat ik weer met je ouders. In dit gesprek bespreken we hoe het gaat en wat we gedaan hebben.
Vooraf bespreek ik eerst met jou wat ik wel of niet mag vertellen. Dat vind ik heel erg belangrijk.
Alles wat je zegt is namelijk privé! Als ik denk dat je iets echt aan je ouders moet vertellen dan help ik jou om dit zelf te doen. Dan kunnen we dus samen met jouw ouders praten. Ook vertel ik soms tegen je ouders (of de leerkracht op school) hoe ze jou kunnen helpen. Wat ik in zo’n gesprek bespreek laat ik jou ook weer weten.
Daarna kom je misschien nog een paar keer, net zo lang tot je het gevoel hebt dat je zelf weer verder kunt.
Dan nemen we afscheid. Natuurlijk mag je altijd terug komen als je opnieuw een vraag of een probleem hebt.

Welkom!
Lien