logo

Over mijzelf.

lien

Mijn naam is Lien Daams.
De mooiste momenten in contact, de ontmoeting, met mensen (groot en klein) zijn voor mij als er "muntjes vallen" zoals besef dat:
ieder mens kan laten zijn wat er op dat moment is.
ieder mens altijd een keuze mag maken en maakt.
i
eder mens de expert is in zijn of haar leven.
i
eder mens naast een probleem de vermogens om het op te lossen in zich draagt.
kijken vanuit een ander of meerdere perspectieven begrip op levert.
Er altijd nieuwe en meer muntjes geslagen worden :-)

Ik ben nieuwsgierig naar:
de authentieke mens.
het verhaal van een mens.
de mens achter (of onder) het verhaal.
de mens achter (of onder :-) ) de diagnose, het trauma, de beperking, de handicap.

Uitgebreider:
Al meer dan 25 jaar werk ik met veel plezier met kinderen en volwassenen. Als groepsleerkracht, vrijwilliger op scholen en als RT-er, coach en therpeut heb ik gezien dat mensen, hoe jong ze ook zijn, over een enorme wijsheid en kracht beschikken. Het gebeurt regelmatig dat mensen daar even niet bij kunnen en dat ze niet lekker in hun vel zitten. Is dit het geval met een kind dan spreek ik met ouders. Ouders die zich zorgen maken over hun kind en soms de stap naar een psycholoog toch net te groot vinden. Ook spreek ik soms ouders die, met een onderzoeksverslag in de hand, niet weten bij wie of waar ze terecht kunnen. JeBesteBest helpt dus kinderen met leer-, gedrags-, en ontwikkelingsproblemen. Daarbij geef ik ouders informatie hoe ze hun kind hierbij kunnen begeleiden. Leerkrachten kunnen hulp van JeBesteBest inroepen als ze problemen bij de begeleiding van een kind ervaren. Ook volwassenen met sociaal emotionele problemen of problemen op gebied van lezen en/of schrijven kunnen in mijn praktijk terecht. Door diverse opleidingen op sociaal emotioneel vlak en op het gebied van remedial teaching is er ruime kennis opgedaan over het begeleiden bij leerproblemen. Daarnaast heb ik op basisscholen de kennis in praktijk kunnen brengen en omgezet in onmisbare praktijkervaring. De begeleiding die wordt geboden is individueel, op maat gesneden en afgestemd op de behoefte. Na een kennismakingsgesprek begint de begeleiding met het opstellen van een individueel werkplan.

Om voor kinderen, jongeren en voor de volwassenen om hen heen meer te kunnen betekenen volgde ik de tweejarige opleiding Remedial Teaching en de eenjarige opleiding Masterclass Remedial Teaching bij Fontys te Utrecht. Na het behalen van mijn diploma’s ben ik meteen verder gegaan met de Post HBO opleiding tot Kinder- en Jeugdcoach en aansluitend Kinder- en Jeugdtherapeut. In juni 2012 ben ik ook hiervoor geslaagd. Ik ben met veel enthousiasme praktijk JeBesteBest gestart. Verder ben ik actief op het gebied van nascholing, bijscholing en heb regelmatig contact met collega’s, onder andere in de vorm van intervisie.

In 2015 heb ik de training tot Therapeut bij de Tebeyo Academie van Margreet Krottje in Den Haag afgerond.
Hierdoor ben ik nog beter toegerust om mensen met ervaringen van seksueel geweld en seksueel misbruik terzijde te staan. JeBesteBest maakt graag gebruik van samenwerkingsverbanden en is aangesloten bij de ABvC, de LBRT en de LBBO.

Als persoon ben ik iemand die zich betrokken voelt bij anderen en in het bijzonder bij kinderen en jongeren.
Ik zie een persoon in de systemen waarin het zich bevindt. Ik vind het geweldig dat ik nu als Tebeyo therapeut en ervaringswerker, Remedial Teacher en als Kindertherapeut kinderen, jongeren en allen die hen omringen kan helpen. Of liever gezegd:

Dat ik nu mensen kan helpen zichzelf te helpen zodat ze weer op eigen kracht binnen hun systemen verder kunnen! Hierbij is ieder mens uniek en iedere therapie weer anders.

Contact:
Omdat de telefoon regelmatig zacht of uit wordt gezet tijdens gesprekken is er voorkeur voor email als u contact op wilt opnemen. Uw mail wordt uiteraard zo spoedig mogelijk beantwoord. Blijft gelden: als u uw naam en telefoonnummer inspreekt op de voicemail dan wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen.